09 - Jan 600x700

Jan Carling

Karlstad

Jag är ledamot i Sjukvårdspartiets styrelse samt ledamot i SiV Karlstads interimstyrelse.

I politiken har jag under senaste mandatperioden varit ordinarie ledamot i Regionfullmäktige, samt ersättare i Regionala utvecklingsnämnden.  Även ersättare i Friskvården i Värmlands styrelse, ledamot i Fryksdalens Samordningsförbunds styrelse för Region Värmland.

Jag bor sedan 2008 i Edsvalla tillsammans med min fru och son.

Jag har tidigare inte varit motiverad att engagera mig politiskt i något parti, men i SiV har jag funnit en ideologi som jag helhjärtat kan stödja. SiV vill bland annat se till att det finns en väl utbyggd sjukvård, och rehabilitering i hela länet. SiV verkar även för att integrera Funktionsmedicin och komplementära behandlingar inom sjukvården vilket jag tror är nödvändigt för att vi ska kunna få en så bra sjukvård som möjligt. Invånarna i länet ska i och med införandet av den nya patientlagen ges större inflytande över sin egen vård och därmed behövs ett större utbud av behandlingsalternativ.

Jag driver sedan 1991 Carlings Hälsocenter i Grums och tidigare även i Karlstad. Jag är legitimerad kiropraktor och har även en hälsokostaffär i praktiken i Grums. 

Jag är själv väldigt intresserad av hur olika traditionella behandlingar (ex Akupunktur och Homeopati), kost och näringstillskott kan understödja oss att uppnå och bibehålla en god hälsa. 

Via mitt jobb som Kiropraktor och från flera av mina släktingar som jobbar inom sjukvården har jag fått mycket information om vad som skulle behöva förbättras. Jag känner att genom SiV har jag funnit ett sätt att vara med och hjälpa till för att detta ska kunna genomföras.

Vill du prata politik med mig når du mig på jan.carling@regionvarmland.se eller på telefon 073-046 54 17

Dela sidan

Sjukvårdspartiet i Värmland