Var noga med retoriken, Nisser!

I en NWT artikel den 19 maj beklagar sig Per-Samuel Nisser (M) över de stoppade planerna på en Muminpark i Karlstad. Han hänvisar till att motståndet mot detta nu medför att hundratals ungdomar blir utan jobb.

Det är en retorik som inte hör hemma i en rak och ärlig diskussion. SiV i Karlstad, samt de intresseorganisationer som verkat mot etableringen, har aldrig varit emot en temapark. Det är valet av plats som protesten gällt, något som nu också bekräftats av Länsstyrelsen.

Vi kontrar därmed Nisser: ”Synd att ni var så envisa med valet av plats. Det medförde att flera hundra unga i utanförskap blev utan sysselsättning.”
Det ansvaret är ni minst lika delaktiga i. Alternativa platser kunde ha visats. Lyhördheten har varit noll. Nu har det blivit bakläxa i två instanser gällande temaparken, och dessutom vad gäller försäljningen av stadshuset. Om kommunen vinnlägger sig från början att följa och respektera lagar och regler behöver man inte slösa skattebetalarnas pengar på projekt som är olämpliga från start.

Vi är glada att alla nu har fortsatt tillgång till ett viktigt och uppskattat rekreationsområde.

SIV i Karlstad

Dela sidan

Sjukvårdspartiet i Värmland