Tillsammans tar vi ansvar

Idag genomförde Region Värmland Sveriges första digitala regionfullmäktige med närmre 120 personer i samma möte. Detta tycker vi är modigt! Under gårdagens regionfullmäktige handlade det bland annat om de avtal som vårdvalen styrs utifrån.

– Fullmäktige beslutade bland annat att kontinuitet ska stimuleras/belönas vid vårdcentralerna. Viktigt både för patienternas kvalitet och för arbetsmiljön.

– Fullmäktige beslutade också om fler förslag som ska underlätta för fler etableringar av vårdcentraler, såsom möjlighet att komma överens om listningsbegränsningar och möjligheten att driva sin vårdcentral med eller utan barnmorskemottagning, barnavårdscentral, ungdomsmottagning och familjecentral.

Vi står nu inför en tid av utmaningar och då tycker vi i Sjukvårdspartiet i Värmland att det är viktigt att ha ett gemensamt fokus. SiV har tillsammans med de andra partierna i Region Värmland tagit fram en regionplan och budget för 2021. Vi i SiV är glada och mycket stolta över det och vi tar tillsammans ansvar för framtiden i Värmland!

Dela sidan

Sjukvårdspartiet i Värmland