Nu kortar vi operationsköerna genom samarbete med Norge.

För ett år sedan gav hälso- och sjukvårdsnämnden ett uppdrag till hälso- och sjukvårdsledningen, att titta på alternativ för att kunna erbjuda värmlänningarna den vård de ska ha.

Nu har det resulterat i att Region Värmland inleder ett samarbete med den skandinaviska vårdgivaren Aleris för att korta vårdköerna i Värmland. Det innebär att värmlänningarna under hösten kommer erbjudas operationer i Oslo. 

Marianne Utterdahl, ordförande hälso- och sjukvårdsnämnden har tillsammans med Lena Gjevert, hälso- och sjukvårdsdirektör, Fredrik Larsson, regionstyrelsens ordförande, Eva Julin Dombrowe, andra vice ordförande hälso- och sjukvårdsnämnden gjorde ett studiebesök i Norge i tisdags.

Marianne tycker att det var viktigt för oss att göra ett besök på sjukhuset. Vi fick träffa den vårdpersonal som ska ta hand om patienterna. Vi fick se och uppleva helhetskonceptet hur man ska ta hand om och vårda patienter. Vi ville veta om det är ett sjukhus som man själv kan tänka sig vara patient på. Och det är ett solklart ja!

Vi värnar om god och nära vård och tar nu hjälp av de resurser som finns. På det här sättet avlastar vi våra egna medarbetare som har gjort ett fantastiskt jobb under pandemin för att komma i kapp med operationsköerna. Det här tar inga resurser från vår egen organisation utan vi vill med det här att det ska gynna både patient och medarbetare.

Dela sidan

Sjukvårdspartiet i Värmland