12 - Madeleine 600x700

Madeleine Weinholm

Karlstad

Jag är en värmlänning i kropp och själ. Född och uppvuxen i Karlstad men bor nu i Forshaga.

Jag har alltid varit intresserad av människor djur, natur och miljö. Min bakgrund och mina livserfarenheter speglar av sig i de frågor som jag brinner för i politiken. Började som 18 åring att jobba som vårdbiträde i hemtjänsten och har även jobbat på demensboende. Efter en tid i skogsindustrin jobbar jag idag med miljö och klimat i mitt yrkesroll som projektledare för vindkraftsprojekt. Jobbet fanns inte i Värmland utan i Stockholm så pendlar med tåget från Karlstad. På fritiden umgås jag med familj, vovven och vänner. 

 

Med mitt engagemang i SiV vill jag bidra till att bygga ett hållbart samhälle. Du ska känna dig trygg och få rätt vård i rätt tid oavsett vart du bor i länet.


Ingen ska behöva må så dåligt att de tar sitt eget liv. Jag vill jobba för att köerna till psykiatriska vården ska minska. Förbättra psykvården och utöka den. Familjer med barn som har speciella behov ska få den hjälp de behöver. Alla barn och unga ska ges förutsättningar att lyckas.


Jag vill bidra till att bygga en miljö- och klimatpolitik som gör att vi i regionen ligger i framkant bland regioner! Miljöaspekter ska finnas med i alla beslut som tas. Det är viktigt med närproducerad mat, förutom kortare transporter ger den arbetstillfällen, beredskap i kris och öppna landskap och biologisk mångfald.

Vi som region ska vara attraktiva arbetsgivare med konkurrenskraftiga löner och god
arbetsmiljö. Värmland ska vara attraktivt och locka företag att etablera sig
och kompetent arbetskraft till att stanna.


Om du vill prata politik med mig så finns jag på mejl: madeleine.weinholm@gmail.com

 

Dela sidan

Sjukvårdspartiet i Värmland