Idag den 26 juni kom de första bussarna till Lenungshammar i Glaskogens naturreservat. Den ena bussen startar i Arvika och den andra i Karlstad.

Busslinje 130 trafikerar sträckan Arvika – Lenungshammar – Karlstad på måndagar, torsdagar, lördagar och söndagar mellan den 26 juni och den 14 augusti. Den som köper en bussbiljett får ett 3-dagars Glaskogenkort utan extra kostnad.

Idén till den nya busslinjen kläcktes av Sjukvårdspartiets Hans Nilsson. Hans är ledamot av Kollektivtrafiknämnden i Region Värmland och styrelseledamot i stiftelsen Glaskogen för Eda kommun. Övriga partier i Värmlandssamverkan tycker också att busstrafik till Glaskogen är värt att satsa på.

– Tidigare har den som velat åka buss till Glaskogen kommit till affären i Glava. Den ligger 16 km från infocentret i Lenungshammar. Jag föreslog på kollektivtrafiknämnden att Värmlandstrafik skulle få igång sommartrafik till turistmål med bussar som inte används under sommaren. Jag är glad att förvaltningen nappade på min idé och att den första sommarlinjen blev till Glaskogen, säger Hans Nilsson, Sjukvårdspartiet i Värmland.

Dela sidan

Sjukvårdspartiet i Värmland