Annica Tollén

Hammarö

Entreprenör, Marknadsekonom

Min yrkeskarriär inleddes inom skolans värld. Som entreprenör driver jag bland annat Annica Tolléns Företagsservice AB sedan 1994 och har deltagit i olika filminspelningar. Jag har en marknadsekonomexamen på IHM Business School, läst juridik på universitetet och studerat ledarskap i snart 30 år. Jag är ledamot i valberedningen för Sjukvårdspartiet i Värmland och ersättare i Regionfullmäktige.

Via regionkommunen vill jag verka för att länets skolor ska fokusera på ökad fysisk aktivitet. liksom mer idrott i elevernas schema. Barnens psykiska hälsa är viktig. Entreprenörskap, som är mycket mer än att starta företag, bör införas tidigt i skolan.

Min vision är också att Sverige ska få en mer vidgad syn på vad som läker en patient. I framtiden behövs nya lösningar för förebyggande hälsovård. De alternativbehandlande sjukhusen växer i antal i Tyskland. På motsvarande sätt borde vi även i Sverige kunna välja önskad vård.

Det krävs en attitydförändring för att höja statusen för servicerelaterade yrken. Gymnasieskolan behöver säkerställa att elevernas praktikplatser är kvalitetssäkrade och att goda arbetsförhållanden råder. Ungdomarna behöver få en korrekt bild av hur branschen fungerar. Behovsanpassade utbildningar inom Yrkeshögskolan och ett lärlingsprogram för gymnasieskolan är oerhört viktiga för att säkerställa de framtida kompetensbehoven.

Kultur sker på lång sikt och då krävs det en kulturell infrastruktur. Kulturen är en viktig del av samhällsutvecklingen. Det är oerhört betydelsefullt att det finns lokala arrangörer. Mötet mellan människor är det som skapar utveckling och tillväxt, samtidigt som det handlar om ett samhälles överlevnad.

Jag uppskattar mycket i livet. Att bo, jobba och leva på Hammarö nära naturen är helt fantastiskt. Det har jag gjort sen 2006. Jag älskar att pyssla i trädgården, har stor passion för dans och musik, styrketränar och utövar yoga. Båtliv och fiske i vår fantastiska skärgård är ett bra sätt att koppla av på sommaren. Min fantastiske son Alexander föddes 1990.  Jag har varit med i olika filmer. Det har varit reklamfilmer, TV-serier och långfilmer. Den erfarenheten har utvecklat mig som människa och gett mig så oerhört mycket i livet. Som person är jag väldigt rak. Folk kan lita på vad jag säger och den jag är. Jag tänker långsiktigt och är alltid ärlig.

Mig når du bäst via mejl annica.tollen@regionvarmland.se, via facebook eller på telefon 070-3030102

Dela sidan

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Sjukvårdspartiet i Värmland